Alle informatie en foto’s Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo heeft alle informatie vrijgegeven over de MiTo, het nieuwe compacte model van de Italianen. Er zijn nieuwe foto’s beschikbaar en we weten welke motoren Alfa in zijn kleinste model hangt.

Alfa Romeo spreekt van ‘de sportiefste mini’ en dat is meer dan een knipoog naar Mini. Die auto wordt namelijk de belangrijkste concurrent van de MiTo. Hij moet sportief rijgedrag combineren met maximale wendbaarheid in de stad, laag verbruik en lage CO2-uitstoot. De MiTo is 4,06 meter lang, ongeveer gelijk aan de Fiat Grande Punto waarmee hij zijn bodemplaat deelt.

Er zijn voorlopig drie motoren bij de marktintroductie in september beschikbaar, allemaal in combinatie met een zesversnellingsbak. De instapper heeft een inhoud van 1,4 liter en levert 78 pk. Interessanter wordt het met de 1.4 turbo, die 155 pk heeft en van 0-100 km/u sprint in 8,0 seconden. Op dieselgebied is er alleen de 1.6 JTDm met 120 pk uit de Lancia Delta. Later verschijnen er meer (sterkere) motoren en een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling onder de noemer DDCT.

Ook op het gebied van veiligheid legt de MiTo de lat hoog in zijn segment. Standaard zijn er zeven airbags en een hele rits veiligheidsvoorzieningen. We noemen: Q2 sperdifferentieel, VDC, hill holder, traction control, MSR, DST en LED-achterlichten. De koper kan straks kiezen uit talloze aankledingsmogelijkheden, waaronder de kleur van de ringen rondom de koplampen en achterlichten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *