Alfa Romeo vernieuwt Giulietta voor modeljaar 2014

Alfa Romeo heeft de Giulietta subtiel vernieuwd voor het nieuwe modeljaar. Met een lichtjes aangepaste grille, een vernieuwd dashboard en een nieuwe motor is de Giulietta weer helemaal bij.

De uiterlijke wijzigingen van de Giulietta ‘modeljaar 2014’  zijn zo klein dat Alfa Romeo het woord facelift niet noemt. Toch heeft het merk behoorlijk wat wijzigingen aangebracht, vooral in het interieur.

Aan de voorkant is de vernieuwde Giulietta te herkennen aan de gewijzigde grille, de nieuwe koplampindeling en het vernieuwde frame voor de mistlichten. Alfa Romeo biedt drie nieuwe kleuren aan en heeft verschillende nieuwe lichtmetalen wielen in de maten 16, 17 en 18 inch.

In het interieur zijn de wijzigingen groter: nieuwe stoelen, een nieuw stuur, nieuwe middenconsole, nieuwe deurpanelen en nieuwe kleuren en aankledingsmogelijkheden. Centraal in de middenconsole zit het Uconnect multimedia- en navigatiesysteem, dat leverbaar is met 5 en 6,5 inch aanraakscherm. Het opklapscherm uit de huidige Giulietta vervalt daarmee. Alfa Romeo belooft verder dat er fraaiere en krasvrije kunststoffen worden gebruikt op het dashboard en de deurpanelen.

De vernieuwde Giulietta wordt geleverd met een verbeterde 2.0 JTDM dieselmotor. Het blok levert nu 150 in plaats van 140 pk en genereert een koppel van 380 Nm. Het injectiesysteem is verbeterd en bevat nu 40 procent minder onderdelen. De JTDM maakt gebruik van de derde generatie common rail-techniek. Aan het onderstel heeft Alfa Romeo enkele verbeteringen doorgevoerd, die de Giulietta stiller en leuker om te rijden maken.

De vernieuwde Giulietta debuteert op de IAA in Frankfurt volgende week en wordt later dit jaar leverbaar in de bekende uitvoeringen Impression, Progression, Dinstictive en Exclusive. De prijzen worden later bekend gemaakt. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *