Alfa Romeo Stelvio: SUV met hardloopschoenen

De eerste beelden van de Alfa Romeo Stelvio zwerven over het internet. De officiële onthulling staat voor vanavond gepland.

Hier is de eerste SUV van Alfa Romeo, de Stelvio! Het merk heeft de auto vernoemd naar de bochtige bergpas in het noorden van Italië. Net als bij de Giulia presenteert het merk als eerste de snelle Quadrifoglio-uitvoering, die je hier op de foto’s ziet.

De Stelvio Quadrifoglio heeft een 2.9 V6-motor met een vermogen van 510 pk. Daarmee accelereert de SUV in zo’n 4 seconden van 0 naar 100 km/u en gaat hij door totdat er 284 km/u op de teller staat. Standaard monteert Alfa Romeo Q4-vierwielaandrijving, met een geavanceerd differentieel dat hogere bochtsnelheden mogelijk maakt. De achttraps automaat kan in slechts 100 milliseconden van verzet wisselen.

De Stelvio komt uiteraard ook met minder krachtige motoren, waaronder de 280 pk sterke 2.0 benzinemotor en verschillende versies van de 2.2 dieselmotor. Ook die zijn leverbaar in combinatie met de achttraps automaat en vierwielaandrijving.

De 4,68 meter lange Stelvio, een concurrent van de BMW X3 en Audi Q5, komt in de loop van 2017 op de markt. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *