Alfa Romeo ‘bevestigt’ naam Stelvio voor SUV

Alfa Romeo onthult op 16 november zijn langverwachte SUV. De naam Stelvio zingt al even rond, maar werd door het merk nooit officieel bevestigd. Nu doet Alfa Romeo dat wel, min of meer.

Nog 5 dagen geduld voor de Alfa Romeo Stelvio. De eerste SUV van het merk wordt op 16 november onthuld, op de autoshow van Los Angeles. Het merk kondigt de onthulling van het model aan met een afbeelding van de beroemde Stelvio bergpas in Italië. Daarmee lijkt de naam die al even rondzingt nu bevestigd.

De Stelvio is het tweede model in het veelbelovende meerjarenplan van Alfa Romeo. De SUV is technisch gestoeld op de Giulia en staat dus ook op hetzelfde nieuwe platform. De Stelvio is qua lengte ongeveer gelijk zijn aan de Giulia (zo’n 4,65 meter) en het uiterlijk zal veel overeenkomsten vertonen met dat van de sedan.

Qua motoren verwachten we in ieder geval de 180 en 210 pk sterke 2.2 dieselversies en de 2.0 turbo benzinemotor met 200 en 280 pk. Er gaan ook geruchten over de komst van de Stelvio Quadrifoglio, met de 510 pk sterke V6-motor. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *