Alfa Romeo Giulia doet trainingspak uit

Het lange wachten wordt op de autosalon van Genève beloond. Alfa Romeo toont hier de reguliere versies van de Giulia, in navolging van de krachtige Quadrifoglio-uitvoering die vorig jaar al werd onthuld.

De Alfa Romeo Giulia ziet er ook zonder sportbumpers, sideskirts, extra koelgaten en andere sportieve elementen sportief uit. Op de stand van het merk staan chique blauwe en bruine exemplaren, met interieurs die zijn bekleed met leder en voorzien van fraaie houtafwerking. Binnenin leveren de gewone uitvoeringen nauwelijks iets in ten opzichte van de Quadrifoglio, de sfeer is onveranderd sportief.

De woordvoerder kan ons in Genève het motoraanbod vertellen: “We hebben twee 2.2 dieselmotoren met 150 en 180 pk. Die laatste is er ook in een Eco-uitvoering, die dan slechts 99 g/km CO2 uitstoot en in aanmerking komt voor 21 procent bijtelling.” Goed nieuws dus voor zakelijke rijders, en het wordt nog beter want de gunstige bijtelling geldt ook als je de achttraps automaat bestelt. De enige benzinemotor, naast de al bekende 510 pk sterke Quadrifoglio, is een nieuwe 2.0 turbo met 200 pk.

De Giulia komt in drie uitvoeringen: basis, Super en Veloce. Alle uitvoeringen en motorversies staan in juni bij de dealers, de prijzen volgen binnenkort. De woordvoerder kan ons zelfs geen indicatie van de prijzen geven. Nog even afwachten dus.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *