Alfa Romeo frist Mito op

Alfa Romeo geeft de Mito een nieuwe grille, in lijn met die van zijn grote broers. Ook is er een krachtigere dieselmotor.

Alfa Romeo vernieuwt ook de Mito. Net als de Giulietta krijgt het model een nieuwe grille, in de stijl van die van de nieuwe Giulia. Het merk heeft de voorkant van de auto subtiel aangepast om de bredere ‘Scudetto’ met sportief rasterwerk erin te passen. Ook de ondergrille is licht gewijzigd, net als de achterbumper. Alfa Romeo voegt een nieuwe kleur, pastelwit, toe aan de optielijst en er zijn drie nieuwe lichtmetalen wielen. Uiteraard prijkt het vernieuwde merklogo op de Mito en is ook het Mito-opschrift in de nieuwe huisstijl gegoten.

De facelift is voor Alfa Romeo het moment om een vernieuwde versie van de 1.3 JTDm te introduceren. Het vermogen is met 15 pk gestegen tot 95 pk. De prestaties van de Mito 1.3 JTDm zijn er daardoor op vooruit gegaan: van 0 tot 100 km/u in 12,5 seconden en een topsnelheid van 180 km/u. Bij de benzinemotoren blijft alles bij het oude, wel is de naam van de krachtigste 170 pk-versie is omgedoopt tot Veloce.

Alfa Romeo biedt de Mito aan in drie uitvoeringen. Alle modellen van Alfa Romeo hebben vanaf nu drie versies: basis, Super en Veloce. Deze zijn aan te vullen met verschillende pakketten. Elke Mito is voorzien van airconditioning, rijstandenschakelaar, elektrisch bedienbare ramen, een audiosysteem en een hill holder. De Super-uitvoering vult aan met 16 inch lichtmetalen wielen, cruise control, Uconnect infotainmentsysteem met 5 inch beeldscherm, eco-lederen bekleding en automatische klimaatcontrole.

De vernieuwde Mito komt in september op de markt, de prijzen zijn nog niet bekend.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *