Alfa Romeo en Mazda ontwikkelen samen roadster

Alfa Romeo en Mazda gaan samen een roadster ontwikkelen. De auto’s krijgen allebei een volledig eigen ontwerp én hun eigen motoren.

Alfa Romeo slaat de handen ineen met Mazda. De volgende generatie MX-5 en een nog naamloze roadster van Alfa Romeo komen op hetzelfde platform te staan. Deze bodemplaat is geheel nieuw en wordt in Japan ontwikkeld. De auto’s worden vanaf 2015 ook daar gebouwd.

Beide auto’s zijn achterwielaangedreven en krijgen een volledig eigen, merkspecifiek ontwerp. Ook maken de Japanse en Italiaanse roadster gebruik van hun eigen motoren. In het geval van de Alfa gaat het om een volledig nieuwe, 1.8 turbomotor. Bij de ontwikkeling van de auto zal de nadruk op de reductie van gewicht liggen.

Sergio Marchionne, de CEO van de Fiat Groep, waaronder Alfa Romeo valt, zegt dat de Alfa Romeo-roadster ‘opwindend en stijlvol’ wordt. Mazda CEO Takashi Yamanouchi voegt daaraan toe: “We zijn bijzonder vereerd om samen met een prestigieus merk als Alfa Romeo een nieuwe roadster te kunnen ontwikkelen. Zeker omdat de MX-5 voor Mazda een iconische auto is.”

Mazda en Fiat zullen de samenwerking in de tweede helft van dit jaar definitief maken. De twee fabrikanten bekijken of ze ook op andere gebieden nog samen kunnen werken, vooral op het gebied van modellen voor de Europese markt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *