Alfa MiTo GTA in de maak

Alfa Romeo heeft bevestigd dat er komend jaar ook een GTA-uitvoering van de MiTo zal verschijnen. Ondertussen blijft de vanafprijs van de reguliere Mito nog een vraagteken.

Bij de presentatie van de Alfa MiTo beloofde de Nederlandse importeur er alles aan te doen om de prijs onder de twintig mille te houden. Een vanafprijs van 18.000 euro moet mogelijk zijn, maar dat geeft een enigszins vertekend beeld. Het gaat dan namelijk om een kale versie 78 pk sterke 1,4-liter motor. Het B-energielabel maakt deze uitvoering een stuk voordeliger.

Wie kiest voor de 155 pk sterke T-jet motor of de 120 pk sterke Multijet-diesel zal waarschijnlijk ruim boven de twintig mille uitkomen. Begin 2009 volgen nog een 1,3-liter Multijet met 90 pk en een 1,4-liter T-jet met 120 pk.

Daarna is het tijd voor de GTA. Het was al bekend dat Alfa met dit model bezig was en dat ze een 230 pk sterke krachtbron voor ogen hadden. Nieuw is echter dat het om viercilinder turbomotor van 1.750 cc gaat. Volgens Alfa-topman De Meo moet de MiTo met deze motor even snel van 80 naar 120 km/u accelereren als de Alfa 8C Competizione.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *