Alfa 166 veranderd

De Alfa Romeo 166 is al lange tijd het vlaggenschip van het sportieve merk. Vriend en vijand zijn het er over eens dat het ontwerp van de auto zeer geslaagd is. Toch heeft de grote Alfa het nooit gepresteerd om uit de schaduw te stappen van zijn knappe zusje, de 156. Nu achtte het merk de tijd rijp voor een facelift.

De 166 heeft nu het familiegezicht gekregen dat we ook al kennen van de 147 en de 156. Toch heeft hij wel aan karakter ingeboet. Als er nu eentje in de achteruitkijkspiegel opduikt, is het verschil tussen de nieuwe 166 en de nieuwe 156 maar moeilijk te zien. De grille staat in vergelijking tot de vorige 166 wat rechter, er zijn luchtinlaten naast de koplampen gekomen en de bumper is aangepast. Ook opvallend is dat de kentekenplaat, uit het midden is geplaatst waar hebben we dat vaker gezien?

Aan de achterkant zijn de wijzigingen heel beperkt gehouden en is hij dus nog duidelijk als 166 herkenbaar. Nieuwe benzinemotor is een 3.2-liter V6 met 240 pk; nieuw voor dieseltankers is een 2.4 Multjet met 175 pk. In het najaar staat de nieuwe versie bij de dealer.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *