Adembenemend: Alfa 8C Competizione

Over smaak valt zeker te twisten, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat er mensen zijn die de Alfa 8C Competizione lelijk vinden. Dit studiemodel werd geheel onverwacht op de IAA en Frankfurt onthuld en was zonder twijfel de ster van de show.

Het is niet de eerste keer dat de Italianen demonstreren hoe een toekomstige sportwagen van het merk er uit kan zien. Wie herinnert zich niet de eveneens schitterende Brera?
Het wordt tijd dat moeder Fiat gewoon de knoop doorhakt en ons verwent met een van deze juweeltjes op wielen.

De 8C Competizione is in tegenstelling tot de Brera in eigen huis ontworpen. Niet alleen de naam verwijst naar de rijke historie (denk aan de 6C 2500 Competizione), ook het uiterlijk mag bestempeld worden als retro. De neus vertoont grote gelijkenis met de 33 Coupé Stradale en de achterkant lijkt weer sterk op de Giulia TZ. De koets, die overigens geheel gemaakt is van carbonfiber, oogt bijzonder smakelijk.

Onder de motorkap huist een 4,2 liter V8 die goed is voor 400 pk en al dit vermogen wordt via een zesversnellingsbak op de achterwielen overgebracht. We weten niet of Alfa de prestaties in de praktijk heeft getest, maar de 8C zou een topsnelheid kunnen halen van meer dan 300 km/h; de sprint naar de 100 km/h wordt in 4,5 seconde volbracht. Nu maar hopen dat we ooit de kans krijgen om deze cijfers op een juistheid te controleren

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *