Alfa Romeo Mito QV: groen en snel

Alfa Romeo haalt het beroemde Quadrifoglio Verde-logo weer van stal. Het groene klavertje vier is actueler dan ooit want naast sportief is de Mito QV ook nog eens schoon en zuinig. En dat is vandaag de dag een zeer belangrijke eigenschap.

Gisteren konden we je al de specificaties van de Alfa Romeo Mito QV vertellen, nu hebben we ook de foto’s erbij. De Mito QV is een bommetje om te zien en moet de honger van de Alfisti voorlopig stillen omdat de komst van de brute GTA nog altijd onzeker is.

De QV maakt gebruik van de 170 pk sterke 1.4 TBi-motor met MultiAir-techniek. De Mito sprint hiermee in 7,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 219 km/u. het verbruik blijft steken op 4,8 l/100 km (1 op 20,8). De Mito QV blaast elke kilometer 139 gram CO2 naar buiten, goed voor energielabel B en het gunstige bijtellingstarief van twintig procent.

Het onderstel is niet ongemoeid gelaten, de QV beschikt over het nieuwe Dynamic Suspension System. Dit systeem past de schokbrekers aan alle wegcondities aan en werkt samen met het DNA-systeem, dat standaard op alle Mito’s zit en waarmee je verschillende rijprogramma’s kunt instellen. De sportieve Mito krijgt ook de beschikking over een nieuwe versnellingsbak met korte schakelwegen die bovendien gunstiger is voor het brandstofverbruik.

De Alfa Romeo Mito QV komt begin volgend jaar op de markt. De zwakkere Mito-modellen met MultiAir staan eind oktober bij de dealer met een vanafprijs van 19.100 euro. Op de IAA in Frankfurt kunnen we de QV voor het eerst live bewonderen.

Tags:

Reacties zijn gesloten.