Alfa Romeo Mito QV heeft een prijs

Het merk Alfa Romeo heeft een prijs toegekend aan het topmodel van de Mito, de Quadrifoglio Verde. De auto met sterke, schone motor staat nu bij de dealer vanaf 26.950 euro.

Het QV-symbool werd in het verleden toegekend aan de meest sportieve uitvoeringen van Alfa. Tegenwoordig moeten de modellen ook voldoen aan ecologische eisen wil het groene klavertje vier de auto sieren. Dat is het geval bij het topmodel van de Mito, volgens moederbedrijf Fiat ‘het schoolvoorbeeld van downsizing’.

De 1.4 Turbo MultiAir S&S Quadrifoglio Verde-motor is, zoals de naam al zegt, namelijk voorzien van de revolutionaire MultiAir-technologie. Voor wie het nog niet kent: MultiAir levert 10 procent meer vermogen en 15 procent meer trekkracht, maar het verbruik en de CO2-uitstoot liggen 10 procent lager dan bij reguliere krachtbronnen. De emissie van stikstofoxiden en ander fijnstof neemt zelfs af met minimaal 40 procent. Daarnaast wordt er brandstof bespaard door een start/stop-systeem.

Fiatstelt dat MultiAir tevens een levendiger motordynamiek levert. De Mito QV-bestuurder kan de rijdynamiek verder instellen met behulp van Alfa DNA: Dynamisch (sportstand), Normaal (comfortabel) of ‘All wheather’ (veilig). Het dynamic suspension systeem zorgt ervoor dat de schokbrekers zich aan alle omstandigheden op de weg aanpassen.

Mocht je een Mito QV aan willen schaffen, dan kun je optrekken vanuit stilstand tot 100 km/u in 7,5 sec. De motor genereert 170 pk en haalt een topsnelheid van 219 km/u. Het gemiddeld verbruik is, volgens de fabrieksinformatie, 4,8 l/100 km (1 op 20,8). De CO2-uitstoot bedraagt 139 g/km. De Mito QV beschikt over energielabel C en valt in de 20 procent bijtellingsklasse voor zakelijk rijders.

De standaarduitrusting omvat onder andere diverse airbags, ABS met EBD, ASR (anti-slip), VDC (elektronisch stabiliteitssysteem) met hill holder, cruise control, climate control, schakelindicator en parkeersensoren. De Mito QV is getooid met een achterbumper met diffuser, achterspoiler en een sportief, zwart interieur.

Tags:

Reacties zijn gesloten.