Kroymans in surseance van betaling

Kroymans heeft surseance van betaling aangevraagd en gekregen voor de meeste onderdelen van het bedrijf, waaronder Kroymans Car Import en Kroymans Import Europe. De importeur van onder andere Kia, Alfa Romeo en Jaguar heeft acute liquiditeitsproblemen.

De economische neergang heeft importeur Kroymans in grote problemen gebracht. Het bedrijf heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Het bestuur en de raad van commissarissen zeggen dat deze stap ‘onvermijdelijk’ is. De drastische daling van autoverkopen laat het bedrijf geen andere keus, bovendien is er geen uitzicht op herstel binnen korte termijn.

“Het is zwaar teleurstellend dat wij niet de tijd en ruimte hebben gekregen om ons herstelplan uit te voeren. Als onderneming kunnen we niet anders dan uitstel van betaling aanvragen, om op die manier te kijken hoe we voor onze verschillende werkmaatschappijen en onze mensen de best denkbare oplossing kunnen creëren,” aldus CEO Peter Cornelis in een verklaring.

Het hing al een tijdje in de lucht, de merken van Kroymans presteerden vorig jaar al beneden verwachting. Onlangs maakte het bedrijf bekend af te willen van de Amerikaanse merken Cadillac, Corvette en Hummer maar de importeur zit nog vast aan het contract met General Motors. Behalve deze drie merken importeert Kroymans de merken Alfa Romeo, Jaguar, Kia en Saab. Voor het enige bedrijfsonderdeel dat wél goed presteert, Kroymans Financial Services, is geen surseance aangevraagd.

Tags:

Reacties zijn gesloten.