VW: Alfa en Ferrari ‘slechts een droom’

Martin Winterkorn, CEO van de Volkswagen Groep, heeft gezegd dat de overname van de Italiaanse merken Alfa Romeo en Ferrari ‘slechts een droom’ is. De huidige eigenaar Fiat is het daarmee eens.

Ferdinand Piech, voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen, gooide deze week olie op het vuur door te roepen dat hij graag een aandeel in Ferrari zou willen nemen. Die mededeling kwam bovenop de eerdere openlijke interesse van Volkswagen in Alfa Romeo. Nu zegt CEO Martin Winterkorn dat de overname van beide merken ‘slechts een droom is’.

Daarmee lijkt Volkswagen zich voorlopig neer te leggen bij de uitspraak van Fiat-topman Sergio Marchionne, die aangaf ‘geen enkele intentie’ te hebben om Alfa Romeo te verkopen. Hij noemt de interesse van Piech in de twee merken ‘een mooie droom’.

“Alfa Romeo maakt prachtige auto’s maar niets meer dan dat”, aldus Winterkorn. Eerder zei de Volkswagen-topman nog dat hij veel potentieel in Alfa Romeo ziet. Het Italiaanse merk draait al jaren met verlies maar Fiat heeft een nieuw toekomstplan opgesteld.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *