Vernieuwde Fiat Tipo nu ook in Cross-versie

De Fiat Tipo is vernieuwd. Naast de bekende uitvoeringen – voortaan aangeduid met Tipo ‘Life’ – is er voor het eerst ook de stoere en hogere Tipo Cross.

Fiat presenteert de vernieuwde Tipo-familie, die we volgend jaar in de showroom verwachten. De sedan, hatchback en stationwagon worden aangevuld met de nieuwe Cross-uitvoering. Die is 7 centimeter langer en staat 4 centimeter hoger boven het asfalt. De Tipo Cross is ook iets breder en heeft een ander afgestelde vering. ‘Ondernemende gezinnen’ vormen de doelgroep voor deze nieuwkomer, die met beschermplaten en zijskirts wordt verfraaid.

Aanpassingen exterieur en interieur

Met een nieuwe grille, bumperpartij, het frisse letterlogo en led-koplampen is de ‘nosejob’ van de Tipo-modellen compleet. Ook achteraan heeft het model nu led-verlichting. De wielen zijn nieuw ontworpen.

Het instrumentencluster is voortaan digitaal dankzij een 7 inch TFT-display. Het scherm van de laatste versie UConnect 5-multimedia is liefst 10,25 inch groot. Met Bluetooth koppel je nu twee telefoons tegelijk, de smartphone kan tevens draadloos en snel worden opgeladen. Ook Apple CarPlay en Android Auto werken draadloos. Tot slot zijn de laatste rijhulpsystemen, waaronder dodehoekbewaking en rijbaanassistent, standaard.

Uitrustingsthema’s en motoren

De viercilinder benzinemotor keert niet terug. In plaats daarvan zal de Tipo leverbaar zijn met 1,0 liter driecilinderkrachtbron van 100 pk vermogen en 190 Nm koppel. Voor dieselrijders is er de 95 of 130 pk sterke MultiJet-motor. 

Fiat brengt de Tipo-familie voortaan uit aan de hand van twee thema’s. De Tipo Sedan, hatchback en Station Wagon zoals we die kennen worden gegroepeerd onder het thema ‘Life’. Daarbinnen hebben kopers en leaserijders de keuze uit de uitrustingsniveaus Tipo, Life en City Life. Het tweede thema ‘Cross’ verschijnt als Cross en City Cross, uitsluitend in 5-deurs hatchbackversie. De importeur zal nog beslissen welke van deze uitvoeringen op de Nederlandse markt verschijnen – en welke prijskaartjes daarbij horen. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *