Vernieuwde Fiat Punto goedkoper

De Fiat Punto Evo heet weer gewoon Punto. De prijzen zijn nu bekend.

Fiat vernieuwt de Punto voor de laatste keer voordat het nieuwe model verschijnt volgend jaar. De zwarte inzetstukken in de voorbumper en de chromen strip zijn weer verdwenen en de achterbumper is voortaan geheel in carrosseriekleur uitgevoerd.

Het assortiment is een beetje bijgeschaafd. De tweecilinder TwinAir-motor komt, de 1.4 MultiAir Turbo gaat. Bovendien verdwijnt de Grande Punto – de versie van vóór de vorige facelift, die als budgetalternatief verkrijgbaar bleef – uit het assortiment.

De namen van de uitrustingen zijn gewijzigd in Pop, Easy en Lounge, net als bij de 500 en de nieuwe Panda. De Pop is standaard voorzien van ABS, dagrijverlichting, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een boordcomputer. Wil je airconditioning, cruise control en een radio/cd-speler dan ben je aangewezen op de Easy. De Lounge biedt daarbovenop 15 inch lichtmetalen wielen, Bluetooth, climate control, sportstoelen en een panoramadak.

Dan de prijzen. De prijslijst start met de 1.2 met 69 pk, deze is er alleen als Pop en kost 12.190 euro. De nieuwe 0,9 liter TwinAir met 85 pk is er vanaf 13.190 euro. Voor wie een automaat wil heeft Fiat de 1.4 Dualogic in het assortiment, vanaf 15.990 euro. De 1.4 Natural Power rijdt op benzine en aardgas en kost 15.690 euro. De bekende 1.3 MultiJet is de enige dieseluitvoering. De prijs? Vanaf 14.290 euro. Die laatste is net als de TwinAir vrijgesteld van wegenbelasting en BPM en voor zakelijke rijders geldt 14 procent bijtelling, ook na 1 juli 2012 als de regels worden aangescherpt. Voor de vijfdeurs Punto geldt in alle gevallen een meerprijs van 600 euro. Voor het eind van de maand staat de Punto 2012 in de showrooms.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *