PSA en Fiat: bestel maar!

De twee PSA-collega’s Peugeot en Citroën en hun Italiaanse partner Fiat hebben de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Fiat Scudo geïntroduceerd. De drie automerken presenteerden eerder dit jaar al de vernieuwde Boxer, Jumper en Ducato.

Technisch zijn de drie variaties op het thema bestelwagen nagenoeg gelijk, maar natuurlijk hebben de drie fabrikanten hun modellen elk een eigen gezicht gegeven. Alledrie de merken zijn leverbaar in versies voor personenvervoer én als gesloten bestelbus. Die variant is er dan weer in een drietal uitvoeringen, met keuze uit een korte en lange wielbasis en een standaard of extra hoge carrosserie. Het laadvolume bedraagt maximaal zeven kubieke meter en er kan maximaal 1.200 kilo worden meegenomen.

Alle modellen zijn leverbaar met drie diesels en een 2.0i benzinemotor met 140 pk. De drie dieselopties zijn een 1.6 HDi met 90 pk, een 2.0 HDi met 120 pk en een 136 pk sterke 2.0 HDi met roetfilter. De dieselmotoren zijn allemaal gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, voor beide tweeliter diesels met zes versnellingen, terwijl de 1.6 een versnelling minder heeft. Ook de 1.4 benzinemotor wordt geleverd in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *