Opvolger Opel Tour op onderstel Fiat Doblo

Opel heeft de hulp van Fiat ingeschakeld voor de volgende generatie Tour en Combo. De auto wordt gebouwd op het onderstel van de Fiat Doblo en zal in een Turkse Fiat-fabriek van de band gaan lopen.

Eind volgend jaar verschijnt de nieuwe Opel Tour en de besteluitvoering Combo. Deze auto komt op het onderstel van de Fiat Doblo te staan. Geen vreemde keuze, want het Doblo-platform is afgeleid van de basis van de Punto, die op zijn beurt weer een doorontwikkeling is van het door Fiat en Opel ontwikkelde compacte platform – dat nog stamt uit de tijd dat Fiat en GM nauw met elkaar samenwerkten.

Dat platform wordt onder andere gebruikt onder de nieuwe Meriva en de huidige Corsa. Opel ingenieurs werken op dit moment bij Fiat in Turijn aan het ontwerp van de Combo en Tour. Opel kondigde de nieuwe samenwerking vandaag aan maar meldt nog niet of Opel ook motoren van Fiat gaat gebruiken.

De nieuwe Tour gaat gebouwd worden in de Tofas-fabriek in Turkije, waar Fiat ook de Doblo bouwt. Eind 2011 start de productie, die kan oplopen tot ‘maximaal’ 250.000 stuks per jaar. De huidige Tour/Combo wordt gebouwd in Spanje. Fiat produceert op dit moment meer dan 100.000 Doblo’s per jaar in de Turkse productiefaciliteit.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *