Opvolger Fiat Bravo wordt crossover

Fiat gaat het bij de opvolger van de Bravo helemaal anders doen. De auto, die in 2013 op de markt komt, wordt een crossover die de concurrentie aangaat met de Nissan Qashqai.

Fiat-topman Sergio Marchionne gaf al eerder een hint maar nu is de knoop echt doorgehakt: de volgende Fiat Bravo wordt geen conventionele hatchback maar een crossover-achtige auto die de concurrentie aangaat met de Nissan Qashqai en Peugeot 3008. Dat melden ingewijde bronnen aan Automotive News.

De beslissing van Fiat is niet opmerkelijk. Ondanks het fraaie design, de gunstige prijzen en moderne techniek wil het qua verkopen niet erg vlotten met de Bravo. Toen Nissan besloot de Almera te vervangen door de Qashqai stond het merk in een klap weer op de kaart. In Europa is de Qasqai na de Volkswagen Golf, Opel Astra, Ford Focus en Renault Megane de best verkopende auto in z’n segment.

De Bravo-opvolger komt in 2013 op de markt, als het huidige model z’n levenscyclus heeft volgemaakt. Waarschijnlijk krijgt de auto met ingang van het nieuwe model ook een andere naam.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *