Opgefriste Fiat Grande Punto: prijs en informatie

De eerder aangekondigde opfrissing van de drie jaar oude Fiat Grande Punto is een feit. Vanaf september staat hij bij de dealer, met een gunstige financieringsregeling. Voor iets minder geld krijg je meer en heb je ook wat te kiezen.

De vanafprijs van de opgefriste Fiat Grande Punto is 12.695 euro. Dat is net iets minder geld dan voor de bestaande Grande Punto. Daarnaast wil het merk meer exemplaren van het populaire model slijten door een gunstige financieringsregeling aan te bieden. Mensen die nu een Grande Punto kopen kunnen financiering krijgen voor een periode van drie jaar tegen nul procent rente.

Standaard komt de Grande Punto 2008 met verchroomde grille, zes airbags, elektronisch verstelbare ramen en spiegels plus centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Het nieuwe model is voorzien van nieuwe kleuren lak en bekleding en vernieuwde stoffering. Het dashboard heeft nu een carbon look en andere tellerpanelen. Het anti-slipsysteem ASR en het stabiliteitssyteem ESP zijn standaard aanwezig.

De Fiat Grande Punto wordt in vier uitvoeringen uitgebracht: de Active, Edizione Lusso, Racing en Sport. Bij de laatste twee uitvoeringen is customizing mogelijk, door het toevoegen van streepsets in verschillende kleuren of buitenspiegels in andere kleurstellingen. De Racing- en Sport-versies hebben daarbovenop sportieve wielen, skirts, een spoiler en donkere koplampunits. Binnenin zijn ze voorzien van lederen stuurbekleding en stevigere vering.

Kopers hebben keuze uit vijf motoren. Voor dieselrijders is er een 1,3 liter JTD-motor, die leverbaar is met 75 of met 90 pk. De benzinemotoren bestaan uit een 1,2 liter van 65 pk, een 1,4 liter van 77 pk en een 1,4 T-Jet die goed is voor 120 pk.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *