Nieuwe dieselmotor voor Fiat Bravo

Fiat lepelt de nieuwe 2.0 Multijet dieselmotor uit de Lancia Delta nu ook in de Bravo. Met 165 pk en 360 Nm koppel is het meteen het nieuwe topmodel van de Bravo-reeks.

Fiat breidt het dieselaanbod in de Bravo uit met de 2.0 Multijet. Deze nieuwe motor debuteerde onlangs in de Lancia Delta. Fiat geeft nog geen prestatiecijfers vrij, maar van de Delta weten we dat ‘ie in 8,5 seconden van 0-100 km/u sprint. De iets compactere en dus lichtere Bravo zal nog iets sneller zijn dan z’n luxebroertje.

Om het prestatieniveau kracht bij te zetten, levert Fiat de 2.0 Multijet in sportuitmonstering. De compacte middenklasser wordt voorzien van zijskirts, 18 inch lichtmetalen wielen, rode remklauwen en diverse sportieve details in het interieur.

De Bravo 2.0 Multijet debuteert samen met de PUR O2-modellen op de Autosalon van Parijs. Kort na Parijs staat het nieuwe topmodel in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend. Of de 190 pk sterke 1.9 Multijet Twinturbo, eveneens uit de Delta, ook zijn weg zal vinden naar de Bravo maakt Fiat helaas niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *