Meer bieders voor Opel melden zich

Naast Magna en Fiat is er nog minimaal een gegadigde om Opel over te nemen van General Motors. Dat meldt het Amerikaanse Bloomberg News. Het zou gaan om een investeringsmaatschappij uit België.

Vandaag kunnen geïnteresseerden tot 18.00 uur een bod uitbrengen op Opel. Daarna gaan de Duitse overheid en General Motors om de tafel zitten en bekijken welke bieder het beste toekomstperspectief voor het merk biedt. Magna heeft zich gemeld bij General Motors, net als investeringsmaatschappij RJH International.

Fiat zal zich later vandaag officieel melden bij het Amerikaanse moederbedrijf van Opel. Mogelijk is er nog een bieder op komst. RJH International is een investeringsmaatschappij met een hoofdkantoor in Brussel. De maatschappij bezit diverse automotive-gerelateerde bedrijven.

General Motors wil Opel het liefst voor 1 juni verkopen, dat is de datum waarop mogelijk faillissement wordt aangevraagd voor het concern. Mocht de verkoop voor die tijd niet rond zijn dan komt de Duitse overheid met een overbruggingsfinanciering voor Opel. Merkel maakte vandaag bekend dat ze bijna rond is met Duitse banken om een tijdelijke lening van een miljard euro te verschaffen als Opel nog geen nieuwe eigenaar heeft. Zonder de overheidshulp zal Opel het derde kwartaal van 2009 niet overleven.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *