Limited Edion Fiat 124 Spider America

De ‘limited edition’ Fiat 124 Spider America wordt over anderhalve week onthuld op de autosalon van Parijs. Nu hebben we alvast de eerste informatie.

De Fiat 124 Spider die eerder dit jaar is geïntroduceerd verschijnt algauw als speciale uitvoering, luisterend naar de naam America. Het is een verwijzing naar de 124 Spider America 2000, het model dat in 1980 het levenslicht zag ter ere van het 50-jarig jubileum van Pininfarina. Dat bedrijf had de spider ontworpen en later produceerde het de auto zelf nog enkele jaren. 

De 124 Spider America krijgt dezelfde Magnetic Bronze lakkleur als het jaren ’80-model. Een passend interieur in tabakskleurig leder is standaard. De spiegelkappen worden zilverkleurig afgewerkt. Op verzoek worden 17 inch lichtmetalen wielen – in historisch design – en een bagagerek achterop toegevoegd. Beide zijn afkomstig uit de Mopar-accessoirecollectie. 

Een genummerd plaatje op de grille laat zien dat de auto in beperkte oplage verschijnt – al geeft Fiat nog niet prijs hoeveel exemplaren er zullen worden gebouwd. De orderboeken openen in oktober, eerst zal de 124 Spider America worden tentoongesteld op de aanstaande autoshow van Parijs. De introductie van deze speciale uitvoering vormt tevens het debuut van de nieuwe zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling van Fiat. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *