Laatste kunstje Fiat Idea

Fiat heeft de Idea een kleine facelift gegeven, maar daar zal de Nederlandse koper niets van merken. De kleine Fiat is hier vorig jaar uit het assortiment gehaald.

In diverse Europese landen is de compacte MPV nog gewoon te koop, en om de verkopen enigszins op te krikken lanceert Fiat een vernieuwde versie. De voorkant is opgewaardeerd, met iets aangepaste koplampen en een vernieuwde grille die de auto goed staat. Verder zijn er nieuwe lichtmetalen wielen en lakkleuren.

Aan de binnenkant heeft Fiat aandacht gegeven aan de afwerking en uitstraling van het dashboard. Het bekende Blue&Me systeem is voortaan standaard. Op motorengebied zijn er geen grote wijzigingen, maar de krachtbronnen zijn iets aangepast. Het verbruik is lager en de CO2-uitstoot is teruggebracht tot maximaal 120 g/km.

Zoals gezegd komt de vernieuwde Idea niet naar Nederland. De verkopen bleven te ver achter bij zijn luxe broertje, de Lancia Musa. In andere Europese landen is dat niet veel anders, maar daar krijgt de Idea nog een laatste kans. Over een paar jaar valt het doek definitief voor de compacte Fiat, de Musa krijgt wél een opvolger.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *