Gay Car of the Year kiest Fiat 500C en Citroën

De Fiat 500C is verkozen tot European Gay Car of the Year 2010. Voor het eerst was er ook een Europen Gay Car Brand verkiezing. Deze titel gaat naar het merk Citroën.

‘Fiat 500 + cabriolet + nostalgie + befaamd design + vriendelijke snuit = …’ de winnaar van de Gay Car of the Year 2010 verkiezing; aldus het persbericht van de organiserende website Ledorga, voor vintage-auto’s minnend gay-publiek. De grote voorliefde voor cabriolets onder de stemmers blijkt uit de top 5. Daarin staan ook de Aston Martin DBS Volante en Alfa Romeo 8C Spider.

De retro styling van de 500C, in het bijzonder het canvas zonnedak, was echter het extraatje dat nodig was voor de overwinning. Een ander opvallend design dat de top 5 haalde is de Toyota iQ, de eerste supermini met een 3+1-indeling.

Ledorga organiseerde dit jaar voor het eerst ook de verkiezing Europen Gay Car Brand. In 2010 gaat de beker naar Citroën. Volgens de organisatie heeft het merk ‘kosten noch moeite gespaard om terug te komen’ van de ‘dagen toen Citroëns niets anders waren dan Peugeots met een Citroën-badge’.

De bewijzen daarvoor ziet de organisatie in de succesvolle nieuwe modellen, de vervanging van het ouderwetse logo en de opening van een nieuwe showroom op de Champs Elysées in Parijs. Laatstgenoemde is een ‘hot spot’ die uitnodigt, in tegenstelling tot het eerdere ‘mistroostige steak house Hippopotamus waar men zowat de maaltijden van de motorkappen van sommige XM-, BX- of AX-modellen poetste’. Het is duidelijk waar de deelnemende gays voor kiezen: design en trendy.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *