Fiat: weinig interesse in Saab

Fiat is niet een van de geïnteresseerden die in de race is om Saab over te nemen. Fiat-topman Sergio Marchionne heeft te kennen gegeven dat de interesse van Fiat in Saab ‘minimaal’ is.

Fiat wilde Saab graag in combinatie met Opel overnemen van General Motors en samensmelten in een nieuw autoconcern. Helaas ging Opel aan de neus van de Italianen voorbij en daarmee is de interesse om Saab over te nemen verdwenen.

“Onze interesse in Saab was gelinkt aan Opel. De technische input van Saab komt bij Opel vandaan. Saab kan als losstaand merk niet zelfstandig overleven dus de kans dat wij het merk overnemen is zeer klein,” aldus Sergio Marchionne.

Hij ontkracht ook de geruchten dat Fiat interesse zou hebben in een verregaande samenwerking met Peugeot of Renault. De overname van de Latijns-Amerikaanse activiteiten van GM door Fiat is niet langer aan de orde, waarmee Fiat duidelijk maakt dat het concern voorlopig is uitgepraat met de Amerikaanse autobouwer. Voor de overname van Saab blijven er nog twee namen over in het geruchtencircuit: de industriële Renco groep en sportautobouwer Koenigsegg.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *