Fiat Tipo wordt goedkoopste auto in segment [update]

Fiat heeft de naam bekend gemaakt van de Bravo-opvolger: Tipo. Daarmee keert een oude naam terug op een nieuw model dat straks de goedkoopste auto in het C-segment moet worden.

Fiat komt volgend jaar met een goedkope auto in het compacte middensegment. De naam van dat model is nu bekend gemaakt: Tipo. De auto is de eerste in een nieuwe, betaalbare modellijn van Fiat. De Tipo is er nu alleen nog als sedan (foto), maar verschijnt later ook als hatchback én stationwagon.

De Europese baas van Fiat, Alfredo Altavilla, heeft tegen Automotive News gezegd dat de nieuwe modellen de meest betaalbare in hun segment moeten worden. Dat betekent: goedkoper dan de Opel Astra en Volkswagen Golf.

Fiat heeft de hatchback en stationwagon al laten zien aan Italiaanse dealers tijdens een besloten bijeenkomst. Altavilla zegt dat de reacties op het model positief waren. In Turkije is inmiddels de productie gestart van de eerste modelvariant, de eerder dit jaar onthulde sedan (foto). Die komt ook naar Nederland, begin 2016. Hij wordt leverbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren, met vermogens van 95 tot 120 pk.

Update 16.45 uur: informatie over de Nederlandse beschikbaarheid toegevoegd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *