Fiat sluit geen fabrieken in Italië

Fiat sluit geen fabrieken in Italië als de overheid de verkoop van nieuwe auto’s blijft stimuleren met belastingvoordeel. Dat zegt de Italiaanse minister van industrie nadat medewerkers van Fiat afgelopen weekend in Turijn demonstreerden tegen de mogelijke sluiting van fabrieken.

Claudio Scajola, de Italiaanse minister van industrie, zegt dat Fiat geen fabrieken zal sluiten of medewerkers zal ontslaan als de overheid nieuwe maatregelen goedkeurt die de verkoop van nieuwe auto’s stimuleert. Ook als de overname van Opel doorgaat blijven de fabrieken in Italië open, zo zei hij in een interview met de krant La Repubblica.

De integratie met Opel zal een flinke reorganisatie teweegbrengen als de plannen van Fiat-topman Sergio Marchionne doorgaan. Daar zijn de fabriekmedewerkers ook bang voor, in de Termini Imerese-fabriek op Sicilië staakten de arbeiders vorige week uit protest omdat ze bang zijn dat de fabriek moet sluiten als Fiat gaat reorganiseren. Ook de productiefaciliteit in Pomigliano d’Arco nabij Napels zou op de nominatie staan voor sluiting.

Scajola staat achter de plannen van Fiat. Hij zegt dat de productie van Fiat, Lancia en Alfa Romeo-modellen voor het grootste gedeelte in Italië blijft. Als er fabrieken worden gesloten zal dat niet in Italië zijn. Op 20 mei presenteert Fiat het definitieve plan voor de overname van Opel aan de Duitse overheid.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *