Fiat Qubo Trekking: stoer busje

Fiat presenteert de Qubo Trekking op de IAA in Frankfurt, die volgende week van start gaat. Het is een ruige versie van de Qubo, die behalve uiterlijke opsmuk ook technische toevoegingen krijgt.

De Fiat Qubo is de MPV-uitvoering van het busje Fiorino en staat nu bijna een jaar in de Nederlandse showrooms. Op de IAA in Frankfurt presenteert Fiat een nieuwe uitvoering, de Qubo Trekking. Deze heeft een ‘outdoor’-look en een speciaal tractiesysteem waarmee de auto op het onverharde beter uit de voeten kan.

Uiterlijk is de Qubo Trekking herkenbaar aan de speciale voorbumper, bodembeschermingsplaten, dakrails, privacyglas achter en speciale wielkasten met 15 inch lichtmetalen wielen met ‘Mud & Snow’-banden. De Trekking heeft meer bodemspeling omdat ‘ie 20 mm is verhoogd.

Het Traction+ systeem compenseert het gemis van vierwielaandrijving gedeeltelijk. Het zorgt voor meer grip op gladde of oneffen ondergronden door bij gripverlies de aandrijving naar het wiel met de meeste grip te sturen. De Trekking komt alleen beschikbaar met de 1.3 MultiJet met 75 pk, prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *