Fiat presenteert terreinbeul

We hadden ze al ontdekt op de deelnemerslijst, maar Fiat heeft nu ook officieel het wapen gepresenteerd waarmee het Italiaanse merk de Afrikaanse woestijnen gaat bedwingen. Fiat verschijnt op 6 januari met twee Panda’s Cross in Lissabon aan de start van de legendarische Dakar Rally.

De Fiats doen mee in de T2-categorie, voor voertuigen die het dichtst bij productievoertuigen in de buurt komen. De Panda’s zijn voorzien van een 1,3-liter Multijet turbodieselmotor, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. De automatische ‘all wheel drive’ met visco-koppeling en sperdifferentieel moet de 105 pk optimaal verdelen over de wielen, zodat zelfs de steilste zandduinen bedwongen kunnen worden.

Achter het stuur van de twee Panda’s nemen Fiats officiële fabriekscoureurs en Miki Biasion met navigator Tiziano Siviero plaats. Zij moeten de terreinbeulen van Fiat zo snel mogelijk over het 8.696 kilometer lange parcours naar de Senegalese hoofdstad Dakar jagen. Aan gebrek aan ervaring zal het niet liggen. Biasion is tweevoudig WRC-winnaar met Lancia en won twee keer de wereld-trucktitel met Iveco.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *