Fiat Panda Waze combineert navigatie en social media [update]

Fiat introduceert een nieuwe uitvoering van de Panda, de Waze. Met de looks van de Panda Cross en integratie van navigatie- en social media-apps krijg je een toegankelijke maar bijdetijdse Panda.

Fiat noemt de Panda Waze ‘de meest sociale Panda’. Daarmee doelt het merk op de beschikbare infotainment. Niet in de vorm van een duur multimediasysteem met nog duurder display, maar gewoon met je eigen smartphone. Fiats aftermarketmerk Mopar heeft hiervoor de Panda UConnect-app geïntegreerd met de navigatie-app van Waze. Een van de twee is zichtbaar op de voorgrond, terwijl je met een icoontje de achtergrond-app kunt activeren. 

Het systeem biedt navigatie- en social media-functies, soms ook gecombineerd. Zo kan de ‘community’ jou real-time adviseren een alternatieve route te nemen, waarna de navigatiefunctie deze aan kan passen. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het afluisteren van playlists, telefoontjes beheren, je agenda raadplegen en foto’s delen. Met de optionele uitbreiding van Mopar Connect kunnen autofuncties zoals noodoproepen en deuren ver/ontgrendelen toegevoegd worden. 

De UConnect-app communiceert met Bluetooth, audio streaming en stemherkenning via USB en mp3. Het enige dat de rijder hoeft te doen is de smartphone in de houder te klikken. Simpel en betaalbaar. 

De Fiat Panda Waze is van de andere Panda-uitvoeringen te onderscheiden door ‘Waze’-badges. Het uiterlijk lijkt op dat van de Panda Cross en heeft zwarte details zoals de dakrails, deurgrepen en portierbeschermstrips. Nieuwe, smaakvolle interieurbekleding matcht met het titaniumgrijze dashbard. Fiat biedt de Panda Waze alleen aan met 1,2 liter benzinemotor van 69 pk. 

Update

De Nederlandse importeur meldt dat de Panda Waze niet in Nederland op de markt wordt gebracht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *