‘Fiat Panda komt gewoon in 2011’

Fiat-topman Sergio Marchionne weerlegt de berichten dat de nieuwe Panda vertraging oploopt. De auto verschijnt gewoon volgens planning in 2011 op de markt. Dat meldt Automotive News.

De nieuwe Fiat Panda komt ‘gewoon’ volgend jaar op de markt. Dat heeft Fiat-baas Sergio Marchionne gezegd tijdens een persbijeenkomst in Italië. “Sommige media roepen dat we te weinig nieuwe modellen introduceren. Volgend jaar komt er echter veel nieuws”, aldus Marchionne.

Hij doelt daarmee niet alleen op de nieuwe Panda maar ook op de Ypsilon en de opvolger van de Thesis van zustermerk Lancia. Die laatste heeft de nog te onthullen Chrysler 300C als basis. Hij zegt dat de komst van deze drie modellen volgend jaar honderd procent gegarandeerd is. Over de op de Dodge Journey gebaseerde SUV van Fiat, die in het modelplan voor volgend jaar staat gepland, rept Marchionne met geen woord.

Wel zegt hij dat Fiat de verkoop- en productiedoelen gaat halen. Ondanks de teruglopende verkoop in Europa door het wegvallen van de sloopsubsidies verwacht Marchionne dat ‘het goed komt’. Ook de geplande investering van twintig miljard euro in Italiaanse fabrieken en ontwikkelingscentra gaat door, ondanks de kritiek die Marchionne onlangs uitte over de inefficiënte fabrieken in het thuisland.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *