Fiat noteert laagste gemiddelde CO2-uitstoot

Fiat komt voor het vierde jaar op rij als schoonste volumemerk uit de bus bij het jaarlijkse onderzoek van Jato. Met een gemiddelde CO2-uitstoot van 123,1 g/km eindigt Fiat voor Toyota en Peugeot.

Uit het jaarlijkse onderzoek van onderzoeksbureau Jato blijkt dat Fiat van alle volumemerken auto’s met de laagste CO2-uitstoot verkoopt. De gemiddelde CO2-uitstoot van alle Fiat-modellen bedraagt 123,1 g/km en daarmee komt Fiat als schoonste merk uit het onderzoek. Toyota eindigt op de tweede plaats, gevolgd door Peugeot, Citroën, Renault en Volkswagen.

Ook als fabrikant eindigt de Fiat Group als eerste met een gemiddelde CO2-uitstoot van 125,9 g/km. Hierin zijn de onder andere de merken Alfa Romeo en Lancia meegenomen. De winst ten opzichte van 2009 is 5 g/km. De voorgaande drie jaren eindigde Fiat ook al als eerste.

In 2015 mag de gemiddelde CO2-uitstoot van het gamma van een autofabrikant niet hoger liggen dan 130 g/km. Dat is de norm die de Europese Unie heeft gesteld. Merken met veel kleine of hybride modellen, zoals Fiat en Toyota, voldoen daar nu al aan.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *