Fiat naar Beijing

Fiat heeft de Olympische spirit te pakken. Na de Winterspelen in de eigen achtertuin, Turijn, levert de Italiaanse autofabrikant nu ook een bijdrage aan de Zomerspelen van 2008 in Beijing. Fiat Powertrain Technologies gaat duizend aardgasmotoren leveren aan de openbaar vervoersmaatschappij van de Chinese hoofdstad.

De order maakt deel uit van een samenwerkingsverband tussen de stad Beijing en de ministeries van Milieu van China en Italiƫ. Het is een van de maatregelen om duurzame mobiliteit te bevorderen in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008. Het is de grootste order van zware aardgasmotoren ooit voor de Fiat Group. Binnen een aantal maanden worden de in Turijn geproduceerde motoren ingebouwd in lokaal geproduceerde Chinese stadsbussen.

In Beijing rijdt al een grote groep stadsbussen op aardgas rond. In de periode 2002-2004 leverde Fiat namelijk ook al 320 aardgasmotoren aan de Beijing Transport Company. Die proef leverde positieve resultaten op, zowel vanuit milieu-oogpunt als vanuit economisch perspectief. De aardgasmotoren van Fiat Powertrain Technologies zijn bijzonder schoon en stil. De motor voldoet reeds aan de Europese EEV (Enhanced Environment-friendly Vehicle) normen, welke naar alle waarschijnlijkheid pas na 2010 van kracht worden voor dieselmotoren.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *