Fiat maakt cabrio van Uno

Fiat pakt uit op de de autoshow van Sao Paulo. Het merk komt met twee nieuwe Uno-varianten naar de belangrijkste autoshow van Zuid-Amerika.

Fiat onthult later deze week op de autoshow van Sao Paulo de Uno Sporting en de Uno Cabrio, naast de Mio Conceptcar. De Uno, die niet in Europa wordt verkocht, is in Brazilië een groot succes. Sinds de marktintroductie in mei verkocht Fiat al 70.000 exemplaren van de budgetauto. Het Italiaanse merk is al jaren marktleider in het Zuid-Amerikaanse land.

Nu komt Fiat met een Uno Cabrio op de proppen. Dat is nog een conceptcar en hij wijkt behoorlijk af van de gewone Uno. De cabrio is om te beginnen een tweedeurs auto en Fiat heeft de conceptcar een andere voorbumper en een compleet nieuwe achterkant gegeven. 17 inch wielen maken het plaatje af. Onder de motorkap ligt een 1.4 T-Jet met 150 pk.

De Uno Sporting (derde afbeelding) is wel productieklaar. Deze nieuwe uitvoering heeft 15 inch lichtmetalen wielen, staat 20 mm dichter bij het asfalt, is opgeleukt met stickerprints en spoilers en heeft stijvere veren. Onder de motorkap ligt een 1.4 benzinemotor.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *