Fiat Fullback debuteert in Dubai

Fiat gaat aan de pick-up! Het model heet Fullback en maakt zijn debuut op de Dubai International Motor Show.

Maak kennis met de Fiat Fullback, de eerste middelgrote pick-up van Fiat. Het merk is niet onbekend met pick-ups, de compacte Strada werd hier als bedrijfswagen verkocht. Ook de Fullback is een bedrijfswagen en komt in vier verschillende versies: enkele cabine, verlengde enkele cabine, dubbele cabine (met achterportieren) en als chassisversie waarmee diverse opbouwmogelijkheden zijn. Voor de Nederlandse markt zullen aanpassingen worden gedaan zodat de auto met grijs kenteken geleverd kan worden. 

De Fullback meet in de lengte 5,15 tot 5,28 meter, afhankelijk van de gekozen uitvoering. De laadbak is maximaal 2,26 meter, het maximale laadvermogen 1.100 kilogram. De Fullback wordt in Europa leverbaar met 2.4 dieselmotor, die een vermogen van 150 of 180 pk heeft. De diesel is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, optioneel levert Fiat een vijftraps automaat. Aandrijving vindt plaats op de achterwielen of op alle vier de wielen.

Fiat heeft voor de Fullback de hulp van Mitsubishi ingeschakeld. Dat merk heeft uitgebreide ervaring met het ontwikkelen en bouwen van pick-ups. De Fullback deelt zijn genen met de nieuwe Mitsubishi L200, maar onderscheidt zich met een andere grille, bumper en diverse details, zoals afwijkende treeplanken.

Fiat start in juni 2016 met de levering van de Fullback. De prijzen worden later bekend gemaakt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *