Fiat Chrysler Automobiles gaat zelfrijdende auto’s testen met Google

Ook Fiat Chrysler Automobiles (FCA) stapt in de wereld van de zelfrijdende auto. Het bedrijf gaat daarvoor samenwerken met internetgigant Google.

Fiat Chrysler Automobiles en Google slaan de handen in voor de verdere ontwikkeling van de zelfrijdende auto. De twee bedrijven gaan een vloot van honderd (niet in Nederland verkrijgbare) Chryslers Pacifica Hybrid inzetten om de techniek die autonoom rijden mogelijk maakt verder te ontwikkelen. Eerst op het circuit en later op de openbare in California.

Engineers van FCA en Google gaan samenwerken om de techniek van de twee bedrijven te integreren in de Pacifica. Het is voor het eerst dat Google, dat al meer dan een miljoen autonome testkilometers maakte met aangepaste auto’s van diverse merken, samenwerkt met een autofabrikant.

John Krafcik, die het autoproject leidt bij Google, zegt in een verklaring dat de samenwerking ‘beide bedrijven verder zal helpen in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto’. Hij verwacht de ontwikkeling nu te kunnen versnellen. De techniek die beide bedrijven ontwikkelen en testen zal in de toekomst ook in Europese modellen worden uitgerold.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *