Fiat Bravo ook als brave gezinsauto

De Fiat Bravo zal rond 2010 ook als Multi Wagon verkrijgbaar zijn. Fiat-chef Luca de Meo verklapte de komst van de stattionwagonuitvoering tegenover Autovisie.

De Meo steekt liever tijd, geld en energie in de ontwikkeling van een Multi Wagon, dan in het opfrissen van het oorspronkelijke design van de Bravo. In plaats van een gefacelifte sedan kunnen we over een paar jaar dus een gloednieuwe Bravo Multi Wagon verwachten.

Het gamma zal hoogstwaarschijnlijk nog wel worden uitgebreid met een Abarth-variant. Al moeten volgens De Meo daarover nog knopen worden doorgehakt. Abarth krijgt een steeds prominentere en meer zelfstandige rol binnen het Fiat-concern. Zo krijgen de snelle versies van de Punto en Stilo op de salon van Genève een eigen stand. Daar worden ook befaamde modellen uit het verleden getoond, zoals de Abarth 600 uit de jaren zestig. Voor de nabije toekomst staan Abarth-versies van de Grande Punto en 500 op de rol. De nieuwe Punto Abarth maakt later dit jaar op de IAA in Frankfurtzijn debuut.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *