Fiat bouwt 1,5 miljoenste nieuwe Panda

Fiat bereikt een kleine mijlpaal met de nieuwe Panda, die in 2004 op de markt kwam. Deze week werd in de Tychy-fabriek in Polen het 1,5 miljoenste exemplaar geproduceerd.

Fiat produceerde deze week de 1,5 miljoenste nieuwe Panda in z’n fabriek in Tychy, in het zuiden van Polen. Het merk deed er iets minder dan zes jaar over om deze mijlpaal te bereiken. Het jubileumexemplaar is een blauwe 1.3 Multijet voor een Italiaanse klant.

De Fiat Panda wordt al zes jaar in nagenoeg ongewijzigde vorm verkocht en toch verwacht de Poolse fabriek een nieuw productierecord te halen in 2009. De vraag naar de Italiaanse Benjamin is dankzij de slooppremies in Europa flink gestegen. Fiat verwacht dit jaar 285.000 Panda’s te produceren.

In de Poolse fabriek werken zesduizend werknemers die elke minuut bijna drie auto’s produceren. Naast de Panda bouwt ‘Tychy’ ook de eveneens populaire 500 en in opdracht van Ford de nieuwe Ka. De productieteller van de Panda staat nu in totaal op 5,8 miljoen. Van de oude Panda, die in 1980 het levenslicht zag en in Italië werd vervaardigd, zijn 4,3 miljoen exemplaren geproduceerd in ruim twintig jaar tijd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *