Fiat 500e: elektrisch rijden maar dan retro

Fiat presenteert de 500e. Deze elektrisch aangedreven 500 komt voorlopig niet naar Europa maar is daarom niet minder interessant.

Fiat brengt een interessant nieuwtje mee naar de LA Auto Show: de 500e. Deze knaloranje 500 heeft een elektrische aandrijflijn. We moeten het nog even doen met twee foto’s, de specificaties van de auto houdt Fiat nog voor zichzelf.

De 500 heeft enkele aerodynamische aanpassingen ondergaan. De vorm van de wielen, sideskirts en de dichte grille zorgen voor een zo gunstig mogelijke stroomlijn. De ondergrille en spiegels zijn uitgevoerd in een contrasterende kleur. In het interieur vinden we de oranje/witte kleurstelling terug. De pook heeft plaatsgemaakt voor vier knoppen en de tellers in het instrumentarium zijn vervangen door een beeldscherm.

De 500e is Fiats eerste elektrisch aangedreven auto – de Panda Elettra uit de jaren ’90 daargelaten – en vooral ontwikkeld om praktijkervaring op te doen voor toekomstige elektrisch aangedreven modellen. Dat betekent niet dat de 500e een studiemodel is, de auto gaat volgend jaar in de verkoop in Californië. Dat Fiat juist die Amerikaanse staat uitkiest is niet vreemd, het merk kan op die manier aan de strenge regels van CARB (California Air Resources Board) voldoen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *