Fiat 500 Collezione wintercollectie

Terwijl de Fiat 500 Collezione van eerder dit jaar nog bij de dealers verkocht wordt, presenteert het merk de ‘wintercollectie’, een nieuwe 500 Collezione aangekleed in samenwerking met L’Uomo Vogue.

Opnieuw heeft Fiat samen met modeontwerpers een Fiat 500 en 500C samengesteld. Dit keer was het L’Uomo Vogue – bij ons bekend als Vogue Man – het vooraanstaande tijdschrift voor herenmode, dat zich over de aankleding mocht ontfermen. De fashiondesigners kwamen met een Fiat 500 Collezione voor het winterseizoen, uitgevoerd met kleuren, materialen en details die ‘een warm gevoel’ moeten oproepen. Hoewel de uiteindelijke uitrusting van land tot land zal verschillen kunnen we alvast een eerste impressie geven. 

Vogue heeft onder meer gekozen voor 16 inch lichtmetalen wielen en accenten (binnen en buiten) in een koperkleur. Ook de speciale sleutelhanger, vervaardigd door Fiats personaliseringsafdeling Mopar, komt in deze tint. De stoelen zijn bekleed met een grijze en donkerrode kleur die ook als exterieurlak gekozen kunnen worden. 

De afgebeelde two-tone combinatie bestaat uit Opera Burgundy (donkerrood) met Carrara Grey. Die lakkleuren zijn ook voor de gehele body verkrijgbaar, verder is er keuze uit Vesuvio Black en de nieuwe tint Cortina Grey. De nieuwe Collezione verschijnt als 500 hatchback met standaard een glazen panoramadak, en als cabriolet 500C met een soft top in de kleur grijs. 

De wintereditie van de Fiat 500 en 500C Collezione wordt uitgerust met praktische snufjes zoals parkeersensoren en een regen/schemer-sensor. Daarnaast is het Beats audio hifi-systeem standaard, net als het infotainmentsysteem Uconnect met 7 inch display, HD Live radio en geïntegreerde (TomTom-)navigatie. Ook smartphone-uitwisseling is mogelijk.

Afhankelijk van de markt levert Fiat de 500 Collezione met 85 pk sterke 0.9 TwinAir-motor, de 1.2 benzinemotor met 69 pk en/of laatstgenoemde motor als benzine/lpg-variant. De 1,2 liter motor komt met Dualogic-automaat en schakelflippers. Fiat Nederland maakt de in ons land uit te brengen motoriseringen, exacte uitrusting en bijbehorende prijzen nog bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *