Dodge gaat door: nu facelift Journey

Dodge en Chrysler zijn flink bezig om de achterstand in te halen na het rampjaar 2009. Nu is de Journey aan de beurt voor een flinke update.

Dodge geeft de Journey een grondige opfrisbeurt. Dat is niet zozeer aan de buitenkant te zien maar dat was ook niet het zwakste punt van de MPV. Toch is de koets voorzien van een nieuwe grille, mistlichten en achterlichten – uiteraard met LED-techniek.

Het interieur onderging de grootste verandering. Het dashboard is compleet nieuw. Niet alleen het ontwerp en de toegepaste materialen maar ook het elektrische platform voor de aansturing van alle systemen is nieuw. De Journey heeft een enorm touchscreen. Een sportief ogend driespaaks stuurwiel maakt de update compleet.

Onderhuids is er ook het nodige gesleuteld. De stuurinstallatie is verbeterd en de ophanging en vering zijn aangepast. Verder monteert Dodge een nieuwe 3.6 V6-motor in de MPV, die levert met 283 pk twintig procent meer vermogen dan het oude blok. De Journey komt in z’n nieuwe gedaante niet meer als Dodge naar Europa maar Fiat – dat de leiding heeft bij Chrysler en Dodge – brengt het model onder de eigen merknaam en met wat aanpassingen zelf hier op de markt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *