‘Chrysler-modellen als Lancia naar Europa’

De plannen van Fiat met Chrysler, Jeep en Dodge voor Noord-Amerika zijn gisteren gepresenteerd maar wat de gevolgen zijn voor de Europese markt blijft voor een deel onduidelijk. Automotive News meldt dat Chrysler en Lancia nauw met elkaar verweven worden.

“In Amerika completeren Lancia-modellen het gamma van Chrysler en in Europa gebeurt het omgekeerde”, aldus Chrysler- en Lancia-baas Olivier Francois tegen Automotive News na de presentatie van het toekomstplan van het Amerikaanse concern.

Dat betekent dat twee Chrysler-modellen naar Europa komen als Lancia. Deze modellen krijgen diverse uiterlijke en technische aanpassingen. De nieuwe Chrysler 300C, die volgend jaar wordt onthuld, ziet Fiat als opvolger voor de Thesis en de Voyager moet de Phedra gaan opvolgen. De opvolger van de Lybra en de Sebring wordt door Lancia ontwikkeld op een Fiat-platform en hetzelfde geldt voor een crossover in het D-segment.

Ook Fiat krijgt de komende jaren een Amerikaans tintje. De Dodge Journey moet in aangepaste vorm de opvolger worden van de Fiat Ulysse. Verder ontwikkelt Fiat een Dodge sedan en de opvolger van de Croma gezamenlijk en de volgende generatie Sedici en Nitro delen ook dezelfde basis. In 2011 verdwijnt Chrysler in Europa van de markt maar het merk blijft wel actief op diverse andere markten buiten Noord-Amerika. Hetzelfde geldt voor Dodge.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *