Chrysler en Fiat maken haast met plannen

Chrysler en Fiat maken haast met hun plannen. Een Fiat-delegatie is op dit moment in Amerika voor overleg. In totaal verschijnen er dankzij de alliantie tussen de twee concerns de komende jaren zeven modellen op de Amerikaanse markt.

Fiat-baas Sergio Marchionne is met een team naar Amerika afgereisd, naar het hoofdkantoor van Chrysler in Auburn Hills om precies te zijn. Bob Nardelli, de topman van Chrysler, noemde het bezoek ‘zeer positief’ maar geeft aan dat er nog veel werk verzet moet worden om maximaal schaalvoordeel te kunnen behalen.

Fiat en Chrysler presenteren eind april een plan waarin alle details bekend worden gemaakt. Daarin staat onder andere dat de Fiat 500 geproduceerd gaat worden in de fabriek in Toluca, waar nu de Chrysler PT Cruiser van de band loopt. De productie van dat model stopt deze zomer, waarna de fabriek ingericht wordt voor productie van de 500.

Chrysler zal modellen introduceren op het platform van 500, Grande Punto en Bravo. In totaal vier nieuwe Chryslers op basis van Fiat-techniek zien de komende jaren het daglicht. Daarnaast verschijnen er nog twee Alfa Romeo-modellen op de Amerikaanse markt. Welke modellen dit zijn is nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *