Brazilië geeft Fiat megaboete

De Braziliaanse Justitie geeft Fiat een boete van omgerekend 1,09 miljoen euro. Volgens de overheid heeft Fiat consumenten in gevaar gebracht door een probleem met de achterste wielnaaf van de Stilo te ontkennen.

Fiat heeft van de Braziliaanse justitie een boete van omgerekend 1,09 miljoen euro gekregen. Het Italiaanse automerk verzuimde volgens de overheid om duizenden auto’s van het type Stilo terug te roepen. Er zou een probleem zijn met de achterste wielnaaf van de auto.

De boete die Fiat krijgt is de hoogst mogelijke binnen de Braziliaanse consumentenwetgeving. “De fabrikant ontkent het bestaan van het probleem en heeft daarmee de veiligheid van consumenten in gevaar gebracht”, aldus de Braziliaanse justitie in een statement.

Fiat roept op dit moment de auto’s terug ‘om de zorgen van de klanten weg te nemen’. Het merk ontkent echter dat er een probleem is en gaat tegen de beslissing van justitie in beroep. Uit onderzoek van Fiat zelf blijkt dat er geen problemen zijn met de wielnaaf van de in Brazilië geproduceerde Stilo’s.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *