‘Braziliaanse Fiat Argo basis voor nieuwe Punto’

Er steken steeds meer geruchten de kop op dat de nieuwe generatie Punto nog dit jaar onthuld zal worden. De ‘Zuid-Amerikaanse’ Argo zou als basis dienen voor het nieuwe model.

De Fiat Punto wordt in zijn huidige vorm alweer dertien jaar verkocht. Het nieuwe model komt eraan, maar er zijn meer vragen dan antwoorden. Media uit Italië, Duitsland en Spanje melden nu dat de opvolger van de Punto als primeur op de autosalon van Parijs zal staan in oktober.

De auto wordt afgeleid van de Argo, een model dat Fiat in Zuid-Amerika verkoopt. Of het merk die auto op details aanpast voor de Europese markt of dat alleen de techniek wordt gebruikt als basis voor een heel nieuw ontwerp is niet duidelijk. Wel zeker is dat het nieuwe model onderdeel wordt van de betaalbare, praktische lijn van Fiat, naast de Panda en Tipo.

Met de techniek van de Argo haalt Fiat ook een nieuwe generatie motoren naar Europa. Die nieuwe motorenfamilie bestaat uit een 1.0 driecilinder en een 1.3 viercilinder. Voor de Europese markt komen er waarschijnlijk mild-hybrid-uitvoeringen en turboversies met vermogens tot zo’n 160 pk.

De steeds sterker wordende geruchten over de Argo spreken eerdere verhalen tegen. De Nederlandse woordvoerder van het merk zei vorige maand nog over de Argo: “Het lijkt mij zeer sterk dat die auto naar Nederland komt.” Fiat maakt binnenkort zijn nieuwe vijfjarenplan bekend, dan krijgen we hopelijk meer duidelijkheid.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *