Alles over de nieuwe Abarth

Abarth is terug. Het eerste model uit de nieuwe reeks supersnelle Fiats is de Grande Punto. Het Italiaanse merk heeft nu alle details over de auto bekendgemaakt. Fiat heeft overigens nog meer in het vat, want op korte termijn verschijnt de essesse-kit voor nog meer vermogen.

De Grande Punto Abarth beschikt ‘van nature’ al over 155 pk. Het koppel bedraagt 206 Nm, maar kan tijdelijk worden vergroot tot 230 Nm. De 1,4-liter turbomotor is gekoppeld aan een zesversnellingsbak en daarmee sprint het pittige karretje in 8,2 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is 208 km/h.

De essesse-kit schroeft het vermogen op tot 180 km/h. Dat betekent een topsnelheid van 215 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 7,7 seconden. Exact een halve seconde sneller dus dan de basis-Abarth. Het opvoerpakket kan worden gemonteerd tot een jaar na aankoop van de Grande Punto Abarth of totdat de 20.000 kilometerstand is overschreden.

De Grande Punto Abarth essesse is bovendien twee centimeter lager, heeft een ander remsysteem en is voorzien van een inch grotere lichtmetalen velgen. De Grande Punto Abarth staat op 17-inch wielen. Andere opvallende uiterlijke kenmerken zijn de grote voorbumper met luchtinlaten en de rode striping.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *