Activisten roepen op tot boycot Fiat-producten

Politieke activisten in Italië roepen op tot een boycot van Fiat-producten. Ze doen dat in een reactie op het besluit van Fiat om alle fabrieken voor twee weken te sluiten in het land.

Activisten in Italië roepen alle Italianen op om Fiat-producten te boycotten. Ze zijn boos op het besluit van het concern om de fabrieken in het land twee weken te sluiten. Fiat wil zo de teruggelopen vraag naar auto’s opvangen. Ook het besluit om de Lancia-fabriek op Sicilië volgend jaar definitief te sluiten stuit op veel protest.

Leden van Giovane Italia, een zijtak van Silvio Berlusconi’s partij Popolo della Liberta, gaan donderdag in meer dan dertig Italiaanse steden de straat op om inwoners te bewegen de Fiat-producten te boycotten. Niet alleen op pleinen in het centrum maar ook voor dealers van de Fiat-merken zullen de activisten zich opstellen.

De partij wil dat de Italianen geen producten van Fiat, Alfa Romeo, Lancia of Iveco kopen. Ook roepen ze op om eventueel in het bezit zijnde Fiat-aandelen te verkopen en alle bedrijven waarin het concern een belang heeft, zoals diverse uitgeverijen en banken, te mijden. “Fiat neemt allerlei beslissingen die ongunstig uitpakken voor Italië, zoals het verplaatsen van autoproductie naar het buitenland en het tijdelijk naar huis sturen van werknemers”, aldus de partij in een statement.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *