Zó snel is de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio [update: prijs bekend]

Alfa Romeo begint nog dit jaar met de verkoop van de Stelvio Quadrifoglio in Nederland. Ben je benieuwd hóe snel de krachtigste Stelvio is? Alfa Romeo geeft antwoord. Ook hebben we de prijs: 127.750 euro.

De prijzen en specificaties van Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio zijn bekend. De snelle SUV accelereert in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 283 km/u. Die laatste waarde ligt door de hogere koets lager dan die van zijn sedanbroertje Giulia Quadrifoglio, maar een stoplichtsprintje wordt nipt gewonnen door de SUV. Dat komt omdat die in tegenstelling tot de sedan is voorzien van vierwielaandrijving, waardoor de krachten beter verdeeld kunnen worden. In normale omstandigheden stuurt het Q4-systeem het volledige koppel naar de achterwielen, maximaal 50 procent van de kracht kan indien nodig naar de voorwielen worden overgebracht.

De 2.9 V6 biturbomotor in de Stelvio Quadrifoglio produceert een vermogen van 510 pk en een koppel van 600 Nm. De snelle SUV is standaard voorzien van een systeem dat effectief het koppel verdeelt in de bocht, actieve vering die je zelf kunt instellen en een rijstandenschakelaar met racestand. Op de optielijst staan daarnaast nog diverse interessante extra’s, zoals koolstof-keramische remschijven.

Alfa Romeo start nog dit jaar met de verkoop van de Stelvio Quadrifoglio in Nederland, de prijs bedraagt 127.750 euro. De leveringen starten in de eerste helft van 2018.

Update 12.20 uur: Nederlandse prijs toegevoegd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *