Zagato komt met nóg een TZ3

Het Italiaanse ontwerpbureau Zagato is nog niet klaar met de TZ3 Corsa. Er komt nu een vervolg met de TZ3 Stradale. De Dodge Viper ACR dient als basis voor dit nieuwe model, dat in een oplage van negen stuks gebouwd gaat worden.

Ter ere van het honderdjarige bestaan van Alfa Romeo bracht Zagato in 2010 de TZ3 Corsa uit. Deze one-off is verkocht aan de Duitse Alfa-liefhebber Martin Kapp en ontwikkeld als circuitauto. De nu onthulde TZ3 Stradale is vooral een designoefening.

Zagato noemt de Stradale ‘de eerste Amerikaanse Alfa Romeo’. Hoewel Alfa niets met de auto te maken heeft is de claim van Zagato niet vreemd, de TZ3 Stradale is namelijk gebaseerd op de Dodge Viper ACR. De body is van koolstofvezel en als je goed kijkt zie je de Amerikaanse sportauto gedeeltelijk terug in het ontwerp.

Zagato gaat de Stradale in een gelimiteerde oplage van negen stuks bouwen, waarmee het totaal aantal TZ3’s op tien komt. Drie Stradales zijn al verkocht, waarvan een in Europa. Wat de prijs is van deze omgebouwde Viper is niet bekend maar voor de gefortuneerde koper zal dat waarschijnlijk geen obstakel zijn.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *